Om tjenesten

Den grønne kassa gir deg økologiske matvarer og oppskrifter rett på døra di. Det er Helene Jurs som driver bloggen Veganslife.com som har komponert oppskriftene og setter sammen ukesmenyene. Du kan velge mellom standardkasse eller glutenfri kasse. Begge kassene er tilpasset fra 1 til 4 personer og du kan velge mellom 3 eller 5 dagers kasse. Se gjerne ofte stilte spm om du lurer på hvordan det hele fungerer

Priser og betaling

Prisene er per kasselevering og du vil automatisk bli trekt fra din bankkonto før din neste kasse skal ut.

1 person 2 personer 4 personer (2 voksne, 2 barn under 12)
3 dagers kasse 625 kr 725 kr 950 kr
3 dagers kasse glutenfri 675 kr 775 kr 1000 kr
5 dagers kasse 825 kr 925 kr 1249 kr
5 dagers kasse glutenfri 875 kr 975 kr 1299 kr

Du må huske å si fra til oss om du ønsker å hoppe over en kasse eller ønsker å bytte kasse innen fristen

Levering

Vi bestiller vår tjeneste av posten Bring. Vi kan derfor tilby levering over hele landet. Vi pakker de varene som trenger dette med kjøleelementer og polstrer ellers varene så godt det lar seg gjøre. Kassene sendes ut mandagen på datoene i leveringsplanen, men du kan forvente kassen din alt fra 1 til 3 dager etter denne datoen ettersom hvor du bor i landet. Alle kassene blir sendt med tjenesten «på dør» og postmannen må derfor klare å finne fram til deg. Bor du i utkantnorge hvor tjensten på døra ikke leveres av bring sender vi kassen med  bedriftspakke. Da vil det komme en ekstra kostnad på 69 kr og da kommer den på dagtid. Står ikke postnr ditt på denne listen havner du innunder vanskelig utilgjengelig område og får et ekstra gebyr. 

NB: Nordnorge postnr over 8000 må avklares spesielt med oss da dette kommer ann på fremsendelsetid. (Tromsø går helt fint!)Legg gjerne med en beskrivelse under bestilling. Er du ikke hjemme skal posten sette igjen kassen ved døra di, Du vil alltid få melding eller bli ringt opp på din mobil om når kassen er på vei. 

Vi sender ut kassene 2 ganger i måneden. Du får kasse på alle datoene i leveringsplanen, dvs at de sendes på mandagen og du får kasse tirsdag

Leveringsplan 2017 Endrings- og avbestillingsfrist
Uke 02, 31.desember 08.januar
Uke 04, 22.januar 14.januar
Uke 06, 05.februar 28.januar
Uke 08, 19.februar 11.februar
Uke 10, 05.mars 25.februar
Uke 12, 19.mars 11.marsr
Uke 14, 02.april 25.mars
Uke 16, 16.april 08.april
Uke 18, 30.april 22.april
Uke 20, 14.mai 06.mai
Uke 22, 28.mai 20.mai
Uke 24, 11.juni 03.juni
Uke 26, 25.juni 17.juni
Sommerferie, Automatisk oppstart uke 32. 06 august

Avbestilling og endring

Ønsker du å avbestille eller å endre kasse så send en mail til kundeservice (at) dengronnekassa.no. Husk da på avbestillingsfristen nevt over! Grunnet innkjøp av råvarer mandags morgen så vil du få kasse og bli trekt for full pris om du kommer etter denne fristen. Vi vil alltid svare deg. Er det noe du ikke er fornøyd med så si for all del ifra slik at vi kan få rettet på dette. Avbestiller du kassen vil vi også selvsagt høre grunnen til at du ønsker dette, da det kanskje er områder vi kan forbedre eller noe vi kan rette på slik at din neste levering er mye bedre. 

Menyene

Menyene består av oppskrifter som tar alt fra 20 til 60 minutter å lage. Det er selvfølgelig opp til deg å hvilken rett du ønsker til hvilken dag. Noen bruker kort tid på å lage mat, mens andre bruker lenger avhengig av hvor fort du kutter grønnsaker eller utstyrer du har tilgjengelig. Enkelte oppskrifter vil ha ferdige kjøtterstatninger for å spare tid, men de fleste lager du fra bunn av med råvarene fra kassen.

Tredagersmenyen følger rett 1 til 3 i heftet og glutenfri er erstattet med glutenfrie råvarer i parantes i oppskriftene. Med 4 personer menes det 2 voksne og 2 barn på under 12 år (eller man kan regne 3 voksne).

Her ser du et eksempel på hvordan et menyhefte ser ut. Du kan også se på facebooksidene for å se på tidligere menyer.

Råvarene

Vi har ikke kjøtt i våre kasser! Derfor passer vår kasse til alle vegetarianere, veganere eller de som ønsker å bli inspirert til å lage flere kjøttfrie middager — for eksempel på kjøttfri mandag som er blitt et velkjent begrep i Norge. Her kan du ha en hel kjøttfri uke og få masse god mat allikevel. Vi er nøye med at alle rettene skal inneholde nok vitaminer, mineraler og proteiner som man trenger og maten passer derfor like godt til barn og voksne.

De aller fleste grønnsakene og råvarene du finner i kassen er økologiske. Vi har klart å nå 95% økologisk. Da er det også viktig å vite at det er lurt å lage rettene i de dagene etter du får kassen for å bevare kvaliteten. Det hender så klart at vi ikke får tak i økologiske råvarer av en spesiell sort, og da får du vanlige i stedet.

Sliter du med allergi for enten melkeproteiner, egg eller gluten så har vi valgene. Vi har her en kasse med masse deilig mat som passer for hele familien.

Hos andre leverandører må du regne med å ha en god del basevarer, men hos oss trenger du ikke det. Det eneste vi regner med at du har er vann, valgfri stekeolje/smør og litt hvetemel innimellom. Siden vi bruker litt spesielle krydder som man ikke er vant med så følger det med krydderposer til rettene. Flytende råvarer som soyamelk, kokosmelk osv. følger også med.